17 & 18 september is het weer tijd voor de Dam tot Damloop 2022

Na twee jaar afwezigheid is het 17 en 18 september eindelijk weer tijd voor misschien wel de leukste loop van Amsterdam en omstreken: de Dam tot Damloop!

Een weekend vol activiteiten met als hoogtepunt, de 10 Engelse mijl op zondag, en de Damloop by Night op zaterdag. De unieke start op de Prins Hendrikkade, het kippenvel moment bij het lopen door de IJ-tunnel richting Noord, de opzwepende muziek en het applaus langs de route en niet te vergeten het volksfeest op de Zuiddijk in Zaandam. Ook dit jaar heeft men zich massaal ingeschreven voor het grootste sportieve weekend van Nederland. Maar liefst 70.000 deelnemers staan te trappelen om volgend weekend van start te gaan!

Ook bij Hardlopen Zaandam hebben een hoop leden afgelopen zomer flink doorgetraind in voorbereiding op de Dam tot Damloop. Afgelopen weekend organiseerden we nog een generale repetitie in Amsterdam, een rustige 15 kilometer met twee tempogroepen. Iedereen had super gelopen en is helemaal klaar voor de 10 Engelse mijl! 

 

Hardlopen Zaandam wenst iedereen succes en een mooi race. 

Blog Categorie
logo

Gezellig, uitdagend en dichtbij!

Sjoerd: “Ik ben verhuisd naar Utrecht en was op zoek naar een hardloopvereniging in de buurt. Hardlopen Utrecht is precies waar ik naar op zoek was. Gezellig, uitdagend en dichtbij! Het sociale aspect speelt ook een belangrijke rol.”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.